Kalite Standartları
KEREVİTAŞ Gıda Sanayi, Kalite Grup Müdürlüğü bünyesinde kalite sistemleri, girdi kontrol, proses kontrol, gıda güvenliği olmak üzere toplam 4 ayrı süreç yürütülmektedir. Kerevitaş fabrikalarında fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik analizler kendi laboratuvarlarımızda ileri teknolojiye sahip cihazlarla ve konusunda deneyimli personeller ile gerçekleştirilmektedir.
Politikamız: Müşteriye saygılı, her kademede çalışanın yönetime katıldığı, sürekli ve yaygın eğitimin benimsendiği yenilikçi bir şirket olarak hiçbir koşulda kalite ve gıda güvenliğinden ödün vermeyerek ürün ve hizmet gerçekleştirmek ve gıda savunmasını gıda güvenliğinin tamamlayıcı bir parçası olarak ele almaktır.
Kerevitaş’ı Türkiye’nin dondurulmuş gıda lideri yapan en temel unsur ürünlerinin yetiştirilip, hasat edilmesine, işlenip, paketlenmesine kadar her aşamada dünya standartlarına uygun bir üretim gerçekleştirmesidir.
Kalite sistemimiz, 1994 yılında çalışmalarına başlanan ISO 9001 Sistemi 1997 yılında belgelendirilmiş ve son olarak belgelendirilmiş ve periyodik yıllık denetimler ile denetlenerek , TS EN ISO 9001: 2015 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi ile güvence altına alınmaya devam etmektedir.
Önleyicilik yaklaşımına dayalı Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi çalışmalarımız ise, 1997 yılında HACCP Prensiplerini uygulayarak başlamıştır. Sistem, 2003 yılında TS 13001- HACCP Gıda Güvenliği Yönetimi Sistemi Belgesi ile belgelendirilmiş son olarak belgelendirilmiş ve periyodik yıllık denetimler ile denetlenerek , TS EN ISO 22000 : 2018 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi belgesi ile gıda güvenliği güvence altına alınmaya devam etmektedir.i altına alınmıştır.
Kuruluşumuzun BRC (British Retail Consortium) tarafından belgelenmiş Gıda Güvenliği Sistemi bulunmaktadır. Özellikle perakende sektöründe büyük önem taşıyan bu belge ürünlerimizin güvenilirliğini kanıtlamaktadır.
Kalite sistemimiz AIB (American Institute of Baking) tarafından yapılan denetimlerdeki kazanımlarımız sayesinde geliştirdiğimiz İyi Üretim Uygulamaları (GMP) ile dünya standartlarında olduğunu kanıtlamaktadır.
Şirketimizin Köfte, Dondurulmuş Küp Soğan, Hamburger Köfte, Börek, Pizza Çeşit 1 ve Çeşit 2, Mantı, Ton Balığı, Dondurulmuş Ispanak, Dondurulmuş Bezelye, Dondurulmuş Milföy, Dondurulmuş Taze Fasulye, Dondurulmuş Patates, Dondurulmuş Garnitür, Dondurulmuş Türlü, Dondurulmuş Karnabahar, Dondurulmuş Bamya, Dondurulmuş Barbunya , Dondurulmuş Brokoli ürünleri, Türk Standartları Uygunluk denetimine tabi tutulmuş olup TSE Uygunluk Belgeleri ile Türk Standartları Enstitüsü Kalite Güvencesi altındadır.
2011 yılında başlayan çalışmalarımız doğrultusunda ürünlerimiz TSE tarafından 2012 yılında Helal Gıda olarak belgelenmiştir. Et ve et ürünleri, tahıl ve tahıl ürünleri, meyve ve sebze ürünleri, balık ve balık ürünleri grubunda ürünlerimizin Helal Gıda belgeleri bulunmaktadır.
BRC, ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi ve ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi kapsamında tarladan çatala kadar tüm aşamalarda sağlıklı ve güvenli çalışmayı ilke edinmiş olan firmamız, insan sağlığına ve müşteri memnuniyetine büyük önem vermektedir.
Üretime başladığı yıldan itibaren yağ sanayisinde örnek olan firma, 1999 yılında Entegre Yönetim Sistemi (ISO-9001, ISO-14001 ve OHSAS-18001) kurma kararı alarak çalışmalarına başlamış, sektöründe üç belgeyi ilk alan şirket olarak diğer sanayi kuruluşlarına örnek olmuştur.
2001 yılında BRC ( British Retail Consortium ) ve 2013 yılında ISO 22000 Gıda Güvenliği Belgelerini alarak kalite konusundaki önderliğini devam ettirmiştir.
2014 yılında ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi, 2019 yılında RSPO Tedarik Zinciri Sertifikasyonu belgelerini alarak , enerji yönetimi ve sürdürülebilir çalışma alanlarında sektörün öncü kuruluşlarından olmuştur.
2017 yılından itibaren ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi belgesine sahiptir.
2020 yılında, Covid-19 sürecinde alınan önlemler ve hijyen standartları sonucunda, TSE COVID-19 Güvenli Üretim Belgesi belgeyi almaya hak kazanılmıştır.
2022 yılında ise ISO 17025:2017 Deney Laboratuvarı Akreditasyon Sertifikası’nı almıştır. ilke edinmiş olan firmamız, insan sağlığına ve müşteri memnuniyetine büyük önem vermektedir
Kalite Belgeleri
- Kerevitas Bursa Certificate
- Kerevitas Bursa VM13 Certificate
- Kerevitaş Afyon Emirdağ BRC Certificate
- Kerevitaş Afyon Emirdağ BRC-FSMA VM13 Certificate
- Dondurulmuş Meyve Sebze-Meyve Sebze Konservesi Helal Belgesi
- Helal Belgesi- Unlu Mamuller Grubu 1
- Helal Belgesi-Unlu Mamuller Grubu 2
- Helal Belgesi-Unlu Mamuller Grubu 3
- Helal Belgesi-Et ve Et Ürünleri (Kımızı Et) Grubu
- Helal Belgesi-Balık ve Balık Ürünleri Grubu
- Helal Belgesi-Meyve ve Sebzeler ve Bunların Mamulleri Ürün Grubu
- Yerli Malı Belgesi-Sebze Konserve
- Yerli Malı Belgesi-Ton Balığı
- Yerli Malı-Muhtelif Sebze ve Meyve Şoklama ve Donmuş Muhafaza
- 14001 Çevre Yönetim Sistemi Belgesi
- Bilgi güvenliği Politikası
- ISO 9001 Sertifika Bursa-Emirdağ
- ISO 22000 Sertifika Bursa-Emirdağ
- ISO 45001 Belge
- Kiwa TR ISO IEC 27001 2013 Sertifika
- Kerevitaş Kurtköy Şube Kascert Helal Certificate
- Kerevitaş Kurtköy Şube BRCGS Certificate
- Kerevitaş Kurtköy ISO 9001 Certificate
- Kerevitaş Kurtköy ISO 14001 Certificate
- Kerevitaş Kurtköy ISO 45001 Certificate
- Kerevitaş Organik Tarım Müteşebbis Sertifikası