İnovasyon
Türkiye dondurulmuş gıda ve margarin pazarı lideri Kerevitaş, SuperFresh, Bizim Yağ ve Teremyağ gibi markalarıyla inovasyona önem veren, Türkiye’de dondurulmuş gıda ve margarin kategorisinde pek çok ilke imza atan bir firmadır.
Kerevitaş’ın inovasyon gücü takım çalışmasından kaynaklanmaktadır; güçlü arge & pazarlama ekipleri, inovasyon merkezine sahip olma, dünya standartlarında üretim teknolojisi, know how, uzman şeflerle iş birliği.
DONDURULMUŞ GIDA ARGE MERKEZİ
Kerevitaş, Türkiye’nin dondurulmuş gıda kategorisinde ilk Ar-Ge Merkezine sahip şirkettir. T.C. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından 06.09.2017 tarihinde ar-ge merkezi belgesi alınmıştır.
Ar-Ge merkezi toplam 941, 40 m2 alana sahiptir. 2021 yılı itibari ile ar-ge merkezinde 21 kişilik çok güçlü bir ekip bulunmaktadır. Ürün Ar-Ge, ambalaj Ar-Ge, makine Ar-Ge ve ziraat Ar-Ge birimleri, donanımlı 3 ayrı Ar-Ge Merkezi Laboratuvarlarında yeni ürün geliştirme, ürün iyileştirme, süreç geliştirme ve iyileştirme çalışmalarını yaparak bilimsel veriler sağlar.
Ar-Ge projelerinden elde edilen veriler yayına dönüştürülür, bilimsel ve akademik sempozyumlara sunucu olarak katılım sağlanır. Ulusal ve uluslararası sempozyum, kongre ve seminerlere katılım sağlanır ve bildiriler yapılır. Patent ve faydalı model sayılarını arttırmak da hedeflerimiz arasındadır.
YAĞ AR-GE MERKEZİ
Tüketici ürünleri, ev dışı tüketim ve ihracat olmak üzere faaliyet gösterdiği tüm iş kollarında lider yağ üreticisi konumunda olan Kerevitaş Yağ İş Birimi, yağ sektöründe Ar-Ge çalışmalarına da öncülük etmektedir. 2016 yılında T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Ar-Ge Merkezi sertifikasını alan, Kurtköy'de kurulu Kerevitaş YİB Ar-Ge Merkezi; ulusal ve uluslararası alanda kamu, özel sektör ve üniversite ortaklıklarıyla gerçekleştirdiği Avrupa Birliği, TUBITAK, TAGEM projeleriyle sadece yağ sektörünün değil, gıda sektörünün de geleceğine yön veren inovatif çalışmalara imza atmaktadır.
YENİLİKÇİ ÜRÜNLER
Tüketicilere lezzet sunmak üzere geliştirilen eşsiz tereyağı lezzeti ile tercih edilen Teremyağ, kaymak ile yağı buluşturan Teremyağ Gurme Kaymaklı, pazardaki tek sıvı margarin olan Teremyağ Sıvı ve bitkisel yağ ile tereyağı lezzetini bir araya getiren Luna Tereyağı Lezzeti, Kerevitaş YİB Ar-Ge Merkezi’nin son dönemdeki inovatif ve katma değerli ürünlerinin başında gelmektedir. İthal edilen katma değerli ürünlere de odaklanarak kakao yağı eşdeğeri (CBE, CBI) ürünler, çikolata ve kaplama yağları, özel dolgu krema yağları, trans yağ içermeyen yüksek kalite CBR yağı (Cocoa Butter Replacer) ürünleriyle endüstriyel kategoride de pek çok yeniliği hayata geçirmektedir. Kerevitaş YİB Ar-Ge Merkezi, ileri teknolojisi ve özel geliştirilmiş ürün reçeteleri sayesinde sektörde tüm ürün portföyü trans yağ içermeyen ilk firma olarak da yer almaktadır.
Tüketici hem online hem de offline platformlarda çok iyi dinlenerek güçlü iç görüler yakalanmaktadır. Bu değerli bilgiler analiz edilerek; her yıl güçlü ar-ge ekibimiz ve uzman şefler iş birliği ile tüketici ihtiyaçlarına cevap veren birçok inovatif ürün geliştirilmektedir.
SuperFresh sektöre yön veren hamlelerle 2024 yılında, Pizza kategorisinde, kategoride ilk defa şef iş birliğiyle ürün geliştirilerek Refika Birgül reçeteli pizza ve tavuk dönerli dürüm tost lanse etmiştir. Refika’nın dürüm tostu Gıda Plus+ Ödüllerinde yılın en yenilikçi dondurulmuş ürünü ödülünü almıştır. Unlu mamullerde, kategorinin ilk ısıt-ye ürünü muffin lansmanı gerçekleştirmiştir. Meyve kategorisinde, yenilikçi bir yaklaşım ile kategoride ilk kez yapay zeka ile hazırlanan ambalajı ile Orman Meyveli Mix ürün lansmanı ve tüm porftöyde doypack ambalaj geçişi yapılmıştır. Sebze kategorisinde, organik line ile portföy güçlendirilmiştir. Kroket kategorisinde, kajun baharatlı soğan halkası lansmanı yapılmış, %45 ciro pazar payı ile senenin en yüksek seviyesi görülmüştür. Geçen sene lanse edilen Mac&Cheese Topları ve Kumpir Kroket halk oylaması ile ‘Yılın İnovatif Ürünleri’ ödülüne layık görülmüştür. Kumpir topları, ulusarası SIAL Paris 2024 yenilikçi ürünleri arasına girmiştir.